‘Geheugen van Nederland’ zoekt verhalen met als thema ‘reizen’

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .


Heeft je organisatie verhalen en gedigitaliseerd erfgoed over reizen? Dan past dat mooi bij het nieuwe thema van de online campagne Geheugen van Nederland! ‘Geheugen van Nederland’ zoekt verhalen met als thema ‘reizen’.

‘Geheugen van Nederland’ wil binnen het thema ‘reizen’ aandacht besteden aan diverse aspecten van het reizen. Bijvoorbeeld de opkomst van het toerisme, in eigen land en daarbuiten, de eerste reisbureaus en reisgidsen. Of reizen om familie en vrienden te bezoeken in het thuisland. Ook is er ruimte voor de verschillende manieren van reizen, zoals met de trein, trekschuit of voor het eerst met het vliegtuig.

Reizen in vroeger jaren

Reizen gebeurt lang niet altijd voor het plezier. Vaak ligt er een commercieel of wetenschappelijk element aan ten grondslag en had reizen als doel gewin en exploitatie. En tijdens reizen heb je navigatie nodig, moet je grenzen over en kom je mensen tegen met andere gewoontes en gebruiken. Welke verhalen zijn hierover te vertellen? De redactie van Geheugen van Nederland hoort het graag.

Bijdragen zijn tot uiterlijk 6 mei welkom via redactie@geheugenvannederland.nl.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud