Terugblik: Thema-avond ‘Romeinen in Limburg’

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Rens Dormans en Katleen Vandenbrandende gaven op 12 april de eerste presentatie over de Romeinen in Limburg. In samenwerking met Gilde de Graven worden er twee van deze avonden georganiseerd. De tweede avond vond plaats op 19 april.

Rens vertelde verhalen over de Romeinen en Romeinse vondsten uit Limburg. Hij schetste de bezoekers een beeld van wat de Romeinen meenamen naar deze streek. Sommige deelnemers hadden zelf ook al enige kennis over het onderwerp. Zij vulden het verhaal van Rens aan met verhalen, vondsten en wetenswaardigheden. De welbekende infrastructuur, architectuur, Latijnse taal en Romeinse goden kwamen natuurlijk ook aan bod.

Katleen is consulent Erfgoedzorg bij Erfgoedcel Mijn-Erfgoed in België. Vanuit een passie voor het Romeinse erfgoed verzorgt zij rondleidingen, speurtochten, events en workshops. Tijdens deze avond mochten de deelnemers aan de slag gaan. Katleen verzorgde een workshop over het schilderen van fresco’s. Zij gaf uitleg aan de cursisten waarna deze aan de slag gingen met pigmenten, hechtmiddelen, kwasten, spatels en spijkers. De resultaten mochten er zijn zoals op onderstaande afbeelding te zien is.

Werkstukje vervaardigd tijdens workshop

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud