Nieuws over Slot Schaesberg

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .
Oude tijden herleefden bij Slot Schaesberg

 Op 30 april en 1 mei streek een gezelschap uit de Middeleeuwen met hun tenten neer bij Slot Schaesberg. Van dichtbij konden bezoekers zien hoe er toen werd geleefd. Ook konden bezoekers op het schavot op de foto. Verder was er een Taveerne met middeleeuwse keuken. 
Slot Schaesberg is onder andere met de organisatie van dit evenement in gesprek over het organiseren van dit soort gethematiseerde evenementen in de toekomst. Dit evenement smaakte naar meer!

Leisure Lane fietsroute in Parkstad

Binnen Parkstad zijn er plannen voor een nieuwe fietsroute: de Leisure Lane. Deze nieuwe fietsroute zal ook langs Slot Schaesberg komen. Daar komt een speciaal rust- en uitzichtpunt te liggen, recht tegenover de entree van het kasteel. De bewoners in de buurt, omliggende bedrijven en overige geïnteresseerden kunnen in mei en juni inloopbijeenkomsten voor meer informatie bijwonen.

Leisure Lane Parkstad
Natuursteenbewerkers op bezoek

Op 20 en 21 mei a.s. zal een groep van 12 natuursteenbewerkers gaan meewerken aan de afwerking van de natuursteen van de poorttoren in aanbouw. Deze groep bestaat uit leerlingen van ROC Midden Nederland, professionals en leermeesters. Zij gaan aan de slag met speciale gereedschappen en en passen eeuwenoude technieken toe. Door technieken als ‘spitsen en boucharderen’ toe te passen, werken de vakmensen de natuurstenen blokken van de twee poortbogen af op een authentieke ambachtelijke en historisch verantwoorde manier.

Kijk voor meer informatie op https://slotschaesberg.nl/

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud