Bezoek het Schuilkeldermuseum elke derde zondag van de maand

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .


Onder het Minister Goeman Borgesiusplantsoen bevindt zich een bijzondere, permanente expositie. Maastricht heeft een rijke geschiedenis van schuilen en voorbereiding op onzekere tijden, van de Middeleeuwen tot de Koude Oorlog. Wie het 20e-eeuwse schuilen volgt, bezoekt het Schuilkeldermuseum.
 
Het museum is elke derde zondag van de maanden maart tot en met oktober gratis toegankelijk, telkens van 14.00 tot 16.00 uur. Bevlogen vrijwilligers vertellen je alles wat je maar wilt weten over Maastricht tijdens de Tweede Wereldoorlog of de Koude Oorlog – tijden van onzekerheid en voorbereiding die ons nu verser in het geheugen staan dan ooit. Meer lezen…

Ingang van het schuilkeldermuseum aan het Minister Goeman Borgesiusplantsoen 30 in Maastricht

 
Data: elke 3e zondag van maart t/m oktober, 14.00 -16.00 uur
Adres: Minister Goeman Borgesiusplantsoen 30
Toegang: gratis

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud