Onderscheiding Jacques van Rensch

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Oud-Rijksarchivaris Jacques van Rensch is gisteravond benoemd tot Ridder in de Orde van Sint-Sylvester. Deze orde is ingesteld voor leken die zich op een bijzondere wijze hebben ingezet voor de katholieke kerk. En dat heeft hij zeker, want Jacques heeft er zijn levenswerk van gemaakt om de geschiedenis van de katholieke kerk in Limburg vast te leggen en veilig te stellen voor de toekomstige generaties.

Jacques is al meer dan 40 jaar actief als archivaris. Ook na zijn pensionering in 2019 is hij zich zeer actief blijven inzetten voor het archiefwezen. Zo maakt hij nog altijd deel uit van de archiefcommissie van het bisdom Roermond. Daarnaast is hij ook nog geregeld bij het HCL te vinden om zijn kennis over te dragen aan de volgende generatie archivarissen.

Jacques van Rensch, toen en nu

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud