Het LGOG is op zoek naar vrijwilligers

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Het LGOG, het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap, is op zoek naar vrijwilligers! Ben jij op zoek naar hoe je een actieve en zinvolle bijdrage kunt leveren aan het levend(ig) houden van de geschiedenis van Limburg? Beschik je over talenten die je wil inzetten voor Bureau LGOG? Zoek je naar een mooie aanvulling op je toch al mooie loopbaan? Kijk dan eens of één van onderstaande uitdagingen bij je past:

Fondsenwerver
De fondsenwerver gaat in gesprek met eventuele subsidiegevers. Heb je ervaring en/of affiniteit met fondsenwerving in brede zin? Wordt je graag uitgedaagd door (het papierwerk rondom) het aanvragen van subsidies? Dan zijn we op zoek naar jou. 

Secretaresse 
Een talent in plannen en organiseren: die hebben we nodig op het Bureau om de lopende zaken op een rijtje te zetten. Ben jij dienstbaar en gedreven en help je graag een ander door hen werk uit handen te nemen? Meld je dan aan. 

Bestuursleden
Toe aan een bestuurlijke uitdaging? Verschillende besturen binnen de vereniging zoeken naar mensen zie er klaar voor zijn om aan het roer te staan van een LGOG onderdeel. Stuur ons een bericht en wij koppelen je aan het juiste bestuur. 

Grafisch ontwerpers
Heb jij een opleiding tot grafisch ontwerper gevolgd of heb je ervaring binnen deze bedrijfstak? En wil je je met je talent inzetten voor een maatschappelijk doel? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn namelijk op zoek naar iemand die iets moois wil neerzetten voor Bureau LGOG om onze leden en nieuw publiek visueel mee te prikkelen. 

Bruggen bouwers
Bruggen bouwers maken de verbinding tussen regio’s, thema’s en alles wat er leeft in het genootschap. Je gaat verzameld informatie over wat er speelt binnen de vereniging, welke wensen er zijn en waar samenwerking mogelijk is. Daarnaast ben je ook niet bang om op nieuwe doelgroepen af te stappen. 

Project managers
Welk organisatietalent komt ons helpen bij het opzetten van projecten op allerlei gebieden? Denk bijvoorbeeld aan educatie of activiteiten. Je kunt omgaan met projecten die een kop en een staart hebben en zorgt dat alles in goede banen verloopt. 

Al deze talenten kunnen we bij LGOG goed gebruiken als vrijwilliger! Laat ons weten als jij jezelf in een van de genoemde functies herkent via vacature@lgog.nl. Heb je andere, hier niet benoemde, kwaliteiten die je voor Bureau LGOG wil inzetten? Daar zijn wij ook heel benieuwd naar! En ook voor aanvullende informatie kun je bij dit adres terecht. Voor alle vrijwillige functies geldt dat affiniteit met de geschiedenis van Limburg een pré is.

Bureau LGOG bestaat momenteel uit een erfgoedconsulente, een financieel/administratief medewerkster en een directeur, aangevuld met vrijwilligers voor het opschonen van het archief, digitalisering en rapportage & proces optimalisatie. Het bureau verzorgt de bedrijfsvoering van het LGOG. Het werkt op een professionele, moderne en transparante manier. Overige kernwaarden van het bureau: collegiaal, respectvol, open & eerlijk, inclusief en vertrouwen gevend. LGOG is een lerende organisatie en wil graag in- en extern ervaringen op alle terreinen vastleggen en delen zodat we onze bevindingen kunnen delen met andere lerende organisaties. 

Kijk voor meer informatie over het LGOG op hun website: https://lgog.nl/

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud