Herle ‘Des Heeren Vestigheyt ende Gevenckenisse’ door Egidius Weerts

Picture of Roelof Braad

Roelof Braad

Roelof Braad, gepensioneerd stadsarchivaris en historicus, is reeds sinds 1991 betrokken bij Historische Kring Het Land van Herle. Zijn huidige functies zijn hoofdredacteur en bestuurslid.

Vanaf woensdag 20 juli – nu al in onze webshop – in de verkoop is de nieuwe reader over de middeleeuwse vesting Heerlen geschreven door oud hoofdonderwijzer Egidius Weerts. Ten opzichte van de voorlopige versie die aan de deelnemers van het symposium Middeleeuws Heerlen in oktober 2021 is uitgedeeld, is deze reader behoorlijk uitgebreid met toelichtende foto’s. Het boekwerk telt nu 146 pagina’s, waarvan 74 in kleur.

Herle ‘Des Heeren Vestigheyt ende Gevenckenisse’ van Egidius Weerts is te koop voor € 14,95 op onze webshop via deze link en bij diverse boekwinkels in de regio, alsmede de drogisterij in Welten.

Op zaterdag 11 juni besteedde het L1 radio-programma Cultuurcafé met als gast Egidius Weerts aandacht aan Middeleeuws Heerlen. Klik op de link voor meer informatie: https://www.1limburg.nl/hoe-heerlen-ruim-15-eeuwen-geschiedenis-vergat?context=latestarticles

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud