Nieuws over de Vrienden van Schunck

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

De vereniging Vrienden van Schunck heeft tijdens een Algemene Leden Vergadering op 12 juli 2022, Gerard Extra gekozen tot voorzitter. Verder zijn Jelle Aarnoudse (secretaris-penningmeester) Roos Hulscher (beeldende kunst) en Ton van Mastrigt (architectuur) gekozen tot bestuursleden.

De leden hebben in overleg met SCHUNCK besloten de structuur van de vereniging te vereenvoudigen en zich vooral te concentreren op Architectuur en Beeldende Kunst. Het doel van de vereniging blijft het bevorderen van de belangstelling voor kunst in de breedste zin van het woord. Zij wil dit bereiken door het organiseren van lezingen, rondleidingen, excursies en andere evenementen.

Schunck aan de Promenade in Heerlen

De vereniging treedt op als ambassadeur van SCHUNCK. Verder geeft de vereniging gevraagd en ongevraagd advies Bovendien zal ze in de komende jaren haar activiteiten in samenwerking met andere maatschappelijke organisaties op het terrein van erfgoed in Parkstad Limburg verbreden.

Voorafgaande aan de Algemene Leden Vergadering bracht de vereniging onder leiding van architect Mark Feron een bezoek aan een van Vijf Pleintjes in City-oost en de recent opgeleverde urban studio’s Diana.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud