OIKOS-publieksprijs voor het Heerlens Thermenmuseum

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Het Heerlens Thermenmuseum won dit jaar de OIKOS-publieksprijs. OIKOS is een Nederlands-Belgische Onderzoeksschool voor historici gespecialiseerd in de oudheid en classici. De prijs bestaat uit een geldbedrag plus wisselbeker. De prijs wordt jaarlijks feestelijk uitgereikt.

De prijsuitreiking vond plaats op 10 juni jongstleden. Onder anderen dr. Karen Jeneson (conservator Thermenmuseum), Hans Thuis (directeur Historische Goud) en Jordy Clemens (wethouder van cultuur) namen hem in ontvangst. Het is de eerste keer dat een museum deze prijs krijgt. Normaal gaat deze naar personen.

Het museum ziet de prijs als een erkenning voor het harde werk dat het team verricht heeft. Dr. Karen Jeneson: “De erkenning hiervoor in de vorm van de OIKOS-publieksprijs is de kers op de taart.”

Ook wethouder Jordy Clemens is blij met de prijs. Hij tekent hierbij meteen aan dat Heerlen nog niet klaar is. “De investering in het nieuwe Romeins Museum laat zien dat we blijven ontwikkelen om de verhalen te vertellen aan het grote publiek.”

Uitreiking OIKOS-publieksprijs op 10 juni 2022

De door OIKOS aangestelde jury was met name onder de indruk van hoe het Thermenmuseum een breed publiek heeft weten te bereiken. Daarnaast waren de juryleden diep onder de indruk van hoe het Thermenmuseum bijdraagt aan de herrijzenis van Coriovallum; het Romeinse Heerlen. 

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud