Nieuwe ambachtelijke werkplaatsen bij Slot Schaesberg

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .
Ambachtelijke werkplaats bij Slot Schaesberg

Bij Slot Schaesberg in Landgraaf is geen sprake van een ‘bouwvakvakantie’. Momenteel wordt er druk gewerkt aan twee bijzondere werkplaatsen, die de toeristische attractiewaarde flink zullen verhogen. Allereerst is er nu een werkplaats voor natuursteenbewerking. Het frame voor deze werkplaats wordt momenteel ter plaatse op ambachtelijke wijze gebouwd van essen die op het terrein plaats moesten maken.

In deze werkplaats kunnen bezoekers straks met eigen ogen zien hoe in de 17e eeuw natuursteen werd bewerkt, wat voor gereedschap er gebruikt werd en wat er bij ambachtelijke natuursteenbewerking komt kijken. Slot Schaesberg gaat daartoe samenwerkingen aan met o.a. het ROC Midden Nederland, die de enige natuursteenopleiding van Nederland aanbiedt. De tweede werkplaats in aanbouw is voor timmerlieden. De natuursteen- en timmerwerkplaatsen zijn naar verwachting eind september gereed, waarna de bouwploeg aan de slag gaat met de inrichting.

Neem er eens een kijkje!

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud