Christus Koningkerk opgeleverd

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .
Op maandag 1 augustus heeft de aannemer de Christus Koningkerk (CKK) in Heerlen aan het HCL opgeleverd. In dit pand komt de nieuwe Heerlense archiefbewaarplaats.

De rest van de week van 1 t/m 5 augustus hebben de mensen van het HCL gebruikt om allerlei kleine klusjes te klaren, want de week erna begon de verhuizing. Eén voor één wordt ieder archief vanuit het depot bovenop het Thermenmuseum naar de nieuwe kerk in Vrieheide overgebracht.

Om die reden is de studiezaal in het thermenmuseum al vanaf deze week gesloten. De verwachting is dat de studiezaal in de CKK voor het eind van het jaar geopend kan worden. De precieze openingsdatum is afhankelijk van hoe voorspoedig de verhuizing verloopt. Daarover houden we we onze lezers uiteraard op de hoogte.

Let op: In verband met de verhuizing van ons archief in Heerlen is de studiezaal van het HCL in het Thermenmuseum met ingang van 1 augustus tot in november gesloten!

Ingang van de nieuwe archiefruimte in de voormalige Christus Koningkerk

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud