Podcast LGOG over Historisch Centrum Limburg

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .


Het Koninklijk LGOG is al jarenlang een trouwe partner van het Historisch Centrum Limburg (HCL). Zij werken samen in allerlei projecten (zoals HistoBistro), maar wist u dat het HCL ook delen van de collectie van het LGOG beheert?

Om die reden ging Justine Camps van het LGOG bij het HCL op bezoek om een podcast op te nemen over de LGOG-stukken in in de HCL-archieven. Zij interviewde hiervoor Tim Sijbers, die als archivaris de particuliere archieven overziet. Beluister de podcast via de site van het LGOG

Zicht op Roermond ca. 1770, tekenaar J.G. Huquier

Het grootste gedeelte van de LGOG-collectie die bij het HCL ligt opgeslagen bestaat uit prenten en tekeningen. Een groot deel hiervan is terug te vinden in hun beeldbank. Zo kunt u binnen de beeldbank bij het zoekveld ‘Collecties’ zoeken naar ‘Tekeningen en prenten LGOG’. De moeite van een cyberbezoekje waard!

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud