Voorinschrijving boek ‘De Huls, Va doe bis noe’ bij Heemkundevereniging De Bongard

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

De Huls heeft een rijk verleden en dit verleden wordt samengebracht in het nog te verschijnen boek over de Huls van de hand van Hulzenaar Al Kerckhoffs en uitgegeven door Heemkundevereniging De Bongard. In het boek beschrijft de auteur de Huls in de Romeinse tijd en de middeleeuwen maar de focus ligt met name op de recente geschiedenis van de 20ste en 21ste eeuw. Hierbij komt naast het rijke Roomse leven, ook de middenstand op de Huls ruim aan bod. Wist u dat er op de Huls ook de vestiging van een multinational was?

De Huls van Lovemich tot ‘onge in gen Graat’, dus ook de hele Hulsbergweg, kende en kent een bruisend verenigingsleven waar in het boek uitvoerig bij wordt stilgestaan. Wie kent de Radiumridders en de Flachländer van de Huls nog? Uiteraard ontbreken de bijzondere Hulzenaren niet. Zo komen verhalen van en over maar liefs 16 van hen aan bod. Verhalen en herinneringen, persoonlijke van de schrijver en van oud-Hulzenaren, vormen de rode draad. Het boek is dus een verzameling van verhalen met ‘feiten’ zoals die in de herinneringen liggen, geen wetenschappelijk werk. Dit en nog veel meer komt tot leven in het omvangrijke boek  van ruim 450 pagina’s over de Huls dat voorzien is van veel unieke (oude) foto’s die  vaak uit familiebezit komen.

De Huls vanaf de Ling richting d’r Knip begin 20ste eeuw geschilderd door ‘Arthur’ Josef Maria Nols
Voorinschrijving

Het boek verkeert in de afrondingsfase maar kan al te besteld worden via voorinschrijving. Het kost € 30,-. De oplage is beperkt. De verwachte publicatie zal in de tweede helft van december zijn. Indien je het boek wilt bestellen, stuur dan een mail aan debongard@hotmail.com, of gooi een briefje in bij de Baan 52 in Bocholtz of Dr. Schweitzerstraat 4 in Simpelveld.

Zowel in de mail als op het briefje moeten naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer en het aantal bestelde exemplaren worden vermeld. Het briefje moet voorzien zijn van een handtekening. Inschrijven voor het boek kan tot uiterlijk 29 oktober a.s.. Na publicatie zullen de voorinschrijvers worden geïnformeerd waar en wanneer het boek kan worden afgehaald.

Er wordt op een later moment ook nog een boekpresentatie georganiseerd. Bij die gelegenheid kunnen, indien nog beschikbaar, exemplaren worden gekocht. Over de boekpresentatie volgt op een later tijdstip meer informatie.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud