Jubileumboek over de kerk van Wijnandsrade ‘De kerk in het midden’

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

De historische vereniging ‘De vrienden van Wijnandsrade’ geven ter gelegenheid van hun 40-jarig bestaansjubileum een mooi boek uit over de Sint Stephanuskerk aldaar. Voor dit boek zal ongetwijfeld ook buiten de gelederen van de vereniging belangstelling zijn.

Jubileumboek ‘De kerk in het midden’

De Sint Stephanuskerk vormt inmiddels al meer dan zevenhonderd jaar het middelpunt van de gemeenschap van Wijnandsrade. Dat heugelijke feit, alsmede de veertigste verjaardag van de ‘Vrienden van Wijnandsrade’, die zich onder andere sterk maken voor het behoud van de karakteristieke schoonheid van Wijnandsrade, grijpen ‘De Vrienden’ aan om dit boek uit te geven, waarin de Sint Stephanuskerk centraal staat en vanuit een groot aantal invalshoeken wordt belicht.

Sint Stephanuskerk in Wijnandsrade
‘De kerk in het midden’

Een rijk geïllustreerd boek van de hand van Jack Jetten, Jos L’Ortye en Wiel Oehlen  over de geschiedenis, het kerkgebouw en het interieur van ‘de Sint Stephanus’. Hierbij wordt speciale aandacht besteed aan de kerkklokken, het oude kerkhof met het Missiekruis, de  patroonheiligen van Wijnandsrade en voor de pastoors, de kosters en de geloofsgemeenschap van de Sint Stephanusparochie. Als toegift portretjes van de drie kapellen van het dorp (te weten: ’t Sjtaeveshuuske, de Mariakapel van de Vink en de Isidoruskapel van Swier). Verder vindt u in dit boek een aantal verrassende intermezzo’s.

Voorintekenen

‘De kerk in het midden’; een rijk geïllustreerd boek met meer dan vijfhonderd bladzijden. Het verschijnt in het voorjaar.  U kunt nu al voorintekenen tegen een actieprijs van (minimaal) € 25,-. Voorintekenen is mogelijk tot 1 januari aanstaande. Daarna geldt een verkoopprijs van € 35,-.

Interesse?

Geef uw naam, adres, telefoonnummer en mailadres door aan Louis Cordewener, Teheuxstraat 1, Wijnandsrade; louiscordewener@ziggo.nl, mobiel 06 – 8337 7407.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud