Hoog bezoek voor het Thermenmuseum op 9 november

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Als afsluiting van zijn driedaagse staatsbezoek aan Nederland bezocht de president van Italië, Sergio Mattarella, vandaag het Thermenmuseum. Op zich komt dit bezoek niet uit de lucht vallen want Heerlen (toen Coriovallum) was héél vroeger onderdeel van het Romeinse rijk. En in het Thermenmuseum herinnert alles aan deze ver vervlogen tijd. Hij reisde speciaal naar Heerlen af om het Romeins badhuis, het topstuk van het Thermenmuseum, met eigen ogen te bewonderen.

Enthousiaste schoolkinderen bij het bezoek van de Italiaanse president aan het Thermenmuseum. Foto: Marcel van Hoorn.

De president was onder de indruk van de Romeinse artefacten en al helemaal van de goed bewaarde restanten van het Romeinse badhuis, dat het bubbelende hart was van Coriovallum. Vooral was hij te spreken over de manier waarop het Romeins verleden weer tot leven is gebracht.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud