Informatie gezocht over studentenvereniging St. Thomas van Aquino

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Ons werkgroeplid drs. Koos Linders is op zoek naar informatie over de studentenvereniging St. Thomas van Aquino.

Deze studentenvereniging werd in 1941 opgericht door en stond onder leiding van kapelaan Meens in de St. Joseph-parochie Hoensbroek/Passart. De vereniging was bestemd voor leerlingen/studenten aan middelbare scholen en hogescholen/universiteiten uit Hoensbroek/Passart. Het doel was hen in de vakanties bezig te houden en te behoeden voor verkeerde, i.e. niet-katholieke invloeden.

Het nieuwe vaandel van St. Thomas van Aquino

In 1950 kreeg de studentenvereniging een nieuw vaandel. Dit vaandel werd gemaakt door mej. Van der Lubbe. Zij was studente aan de Jan van Eyck academie te Maastricht.

De studentenvereniging blonk helaas niet uit in het bewaren en archiveren van zijn geschiedenis. De vraag van Koos Linders is: waar is dat vaandel gebleven en zijn er ergens nog documenten/archivalia die een licht kunnen doen schijnen op de geschiedenis van deze studentenvereniging? Wie hier informatie over heeft, wordt vriendelijk verzocht contact via e-mail contact op te nemen met Koos Linders via lindersjjaed@gmail.com Alvast hartelijk dank!

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud