Openbaarheidsdag 2023

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Op 3 januari 2023 vierde het Historisch Centrum Limburg HCL allereerste openbaarheidsdag. Openbaarheidsdag vindt plaats op de eerste dag van het nieuwe jaar dat zij geopend zijn voor publiek. Dit is de eerste dag van het jaar waarop archiefstukken waarvan per 1 januari de openbaarheidsbeperkingen zijn komen te vervallen, ook in te zien zijn.

Eerste Openbaarheidsdag HCL

Vanuit de pers bleek er veel interesse te zijn in deze openbaarheidsdag. Zo kwam L1 langs voor een reportage, plaatste De Limburger al voor de jaarwisseling een groot artikel in de krant en maakte RTV Maastricht ook een item.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud