HCL Heerlen feestelijk geopend op 11 januari j.l.

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Na jaren van verbouwen en maanden van verhuizen was het op woensdag 11 januari eindelijk zover: de feestelijke opening van de nieuwe archiefbewaarplaats van het Historisch Centrum Limburg in Heerlen. Een feest was het zeker: de hal tussen ingang en studiezaal was afgeladen met bestuurders, buurtbewoners en anderzijds betrokkenen. 

De voormalige Christus Koningkerk

Ter gelegenheid van de opening is een boek met verhalen en foto’s voor en door mensen uit Heerlen-Noord gemaakt: Archief van de Toekomst. Hierin blikken volwassenen terug op het bijzondere verhaal van de Christus Koningkerk terwijl hun (klein)kinderen vooruitkijken naar hun toekomst.  

Daarnaast hebben heeft het HCL de opening ook aangegrepen om de overdracht van het archief van de Heerlense beeldhouwer, architect en politicus Nic. Tummers door de erven en stichting U.S.-R aan het HCL te beklinken.

Een sfeerbeeld van de feestelijke opening
Belangstelling van de zijde van de pers

Op de opening kwam een hele hoop pers af. Dat heeft geleid tot een aantal mooie artikelen en reportages. Deze staan hieronder op een rijtje:

De studiezaal van het HCL in Heerlen is – evenals die in Maastricht – geopend op dinsdag tot en met donderdag van 10:00-17:00 uur.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud