10 jaar Slot Schaesberg; 2019 de smederij wordt herbouwd

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Voor een herbouwproject zijn natuurlijk veel stenen nodig. BOEi, de erfgoedorganisatie die sinds jaar en dag bestuurder is van Stichting Landgoed Slot Schaesberg, heeft ook Steenfabriek Randwijk in haar portefeuille. In deze fabriek bakt steenfabriek Zilverschoon nog steeds volgens oud recept bakstenen. De eerste stenen voor de herbouw rolden daar in 2018 uit de oven.

Deel van de vakwerksmederij wordt geplaatst

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud