Terugblik op 10 jaar Slot Schaesberg; de Poorttoren

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

In 2019 werd gestart met de herbouw van de poorttoren. Anno 2023 staat er al een flink bouwwerk, maar in 2019 konden bezoekers voor het eerst de vorderingen rondom de Poorttoren bekijken. Ruim 50 jaar na het instorten van deze 17e-eeuwse poorttoren werd opnieuw geschiedenis geschreven.

De Poorttoren in 2019

Allereerst werd de eeuwenoude fundering met stalen buispalen versterkt. Dit was nodig vanwege van de veiligheid en stabiliteit van het bouwwerk. Door gebruik te maken van deze innovatieve, minst invasieve techniek bleef zoveel mogelijk van de eeuwenoude fundering bewaard.

De Poorttoren in 2023

We blijven de ontwikkelingen rondom Kasteel Schaesberg met belangstelling volgen!

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud