Gemeentearchief Roermond digitaliseert Oud-Stadsarchief

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Goed nieuws voor historici en onderzoekers van de Limburgse geschiedenis: het Gemeentearchief Roermond gaat het Oud-Archief van de stad Roermond laten restaureren en scannen. Hierdoor is dit archief sinds 4 april niet meer raadpleegbaar. Het project gaat naar verwachting twee jaar duren. Niet gek als je je bedenkt dat het in totaal gaat om 30 strekkende meter aan oorkonden, ingebonden en losse papieren, kaarten en gedrukte plakkaten uit de periode 1259-1796.

Chirograaf uit het Oud-Stadsarchief van Roermond

Meer over dit project lees je op de website van het Gemeentearchief Roermond.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud