Nieuws over het AEZEL projek

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

AEZEL (Archief voor Erfgoed van Zuid-Nederlandse Eigendommen en Leefgemeenschappen). Het project staat ook bekend als Limburg Time Machine. De organisatie wil erfgoedinformatie van mens en goed digitaliseren en laagdrempelig én authentiek visualiseren en beschikbaar stellen aan een groot publiek. De organisatie heeft een website die regelmatig wordt verbeterd en uitgebreid.

Op 10 oktober 2020 werd de eerste versie van AEZEL.eu (toen nog niet helemaal gevuld) gepresenteerd. Honderden vrijwilligers hadden miljoenen genealogische en kadastrale gegevens ingevoerd die gebundeld die terug te vinden zijn op deze website. In februari 2021 volgde de eerste update. Zo waren onder het thema ‘Minuutplans’ toen al 65 oude kadastrale gemeenten zichtbaar. Daarna is de website nog diverse keren aangepast en uitgebreid met nieuwe thema’s en functionaliteiten.

Complete websiterevisie in maart 2023

In maart 2023 volgde een totale software revisie waardoor de site duurzamer dus toekomstbestendiger werd. Daarnaast zijn de keuze- en zoekmogelijkheden inde nieuwe versie  aanzienlijk verbeterd. Ook zijn nu de minuutplans en bijbehorende registers van Horn en Wanssum zichtbaar. Van Horst en Helden zijn bijv. volkstellingen toegevoegd.
AEZEL biedt nu ook de mogelijkheid voor bijv. heemkundeverenigingen om zelf hun verzamelingen te plaatsen. Te denken hierbij is aan audio-, foto-, film-, schilderijen-, tijdschriften-, boeken- en museale verzamelingen en verhalen.

Neem eens een kijkje op de vernieuwde site: https://aezel.eu U kunt zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief via deze link  
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris Corry de Koster secretaris AEZEL/LGGI, 06-29036526 of per mail: c.d.koster@aezel.eu

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud