Podcast ‘Limburgs Verleden aflevering 11

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Limburgs Verleden is een podcast van Koninklijk LGOG en het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (SHCL) waarin langere gesprekken te horen zijn met auteurs, historici, mensen uit het werkveld en cultuursector omtrent het Limburgse Verleden. 

Aflevering 11 Limburgs Verleden: in gesprek met Dik van der Meulen

In de elfde aflevering is schrijver en biograaf Dik van der Meulen te gast. Onlangs bracht biograaf Dik van der Meulen een bezoek aan de Commandantswoning van de Sint-Pieterskazerne te Maastricht, waar tegenwoordig de kantoren van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg gevestigd zijn. Tijdens zijn bezoek kreeg hij van HCL-medewerker Bruno Bours een rondleiding door het gebouw. Van der Meulen werkt momenteel aan een biografie over Jac. P. Thijsse en wilde graag meer te weten komen over diens geboorteplek. Na afloop van de rondleiding zat SHCL directeur Nico Randeraad samen met Dik voor een kort gesprek. Beluister de podcast via de onderstaande link. 

Naar de Podcast 

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud