Nog enkele plekken beschikbaar voor studiereis LGOG ‘ Route 1673 in de voetsporen van de Zonnekoning & d’ Artagnan’

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Ga mee op reis, 350 jaar terug in de tijd! ‘Route 1673’ reconstrueert de reis die de Franse Zonnekoning. Lodewijk won het fameuze beleg dankzij het strategisch vernuft van zijn vestingbouwer Vauban, maar moest wel afscheid nemen van zijn musketier d’Artagnan (de echte, niet de romanfiguur!), die voor de muren van Maastricht zijn laatste adem uitblies…

In Parijs, Lille en Maastricht worden diverse musea en lieux de mémoire bezocht die tegenwoordig nog herinneren aan de gebeurtenissen in dat dramatische jaar: 1673. Deze reis is bedoeld voor zowel LGOG-leden als niet-leden.

De vertrekdata zijn op 3 november en 17 november. VOOR BEIDE DATA NOG ENKELE PLEKKEN BESCHIKBAAR.

Route 1673 is een initiatief van het Koninklijk LGOG, i.s.m. Ghielen Touringcarbedrijf, Limburgs Museum en Maastricht Museum.

Via deze link kunt u meer informatie vinden en boeken.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud