Wandelen met gids in Maastricht via Bureau Europa

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Tijdens de lockdowns waren de straten onnatuurlijk uitgestorven en onze mogelijkheden beperkt. In die periode hebben we de stad en het land op andere manieren leren bekijken. Als er geen mensen meer zijn om onze blik op te richten, zijn er wel de architectuur en de omgeving. Die zijn ons toen meer zijn gaan opvallen. Bureau Europa heeft geïnvesteerd in het uitzetten van architectuurwandelingen. We zagen hoe elke maatschappelijke ontwikkeling zijn sporen naliet in het ontwerp van onze steden, gebouwen en landschappen. Al wandelend kom je tot dat inzicht met een fysieke activiteit.

Stadswandelingen in Maastricht

Per tentoonstelling stelt Bureau Europa een stadswandeling samen die je de stad op een andere manier leert bekijken. We zien de vele vingers die bouwmeester Jo Coenen in de architectonische pap heeft gehad tot de blijvende invloed van een aantal spraakmakende dames op de Maastrichtse maatschappij; van de schitterende geschiedenis die schuilgaat onder het doffe zink in de straten en op de daken. Ook zien we de eeuwenoude tradities van verstoppen, verschuilen en verschansen waar Maastricht zijn identiteit lang aan ontleende naast de herstelde landschappen rond het Bunderbos en de wispelturige relatie tussen de Maastrichtenaar en zijn rivier.

Stadswandeling in Maastricht onder begeleiding

Wil je meewandelen? 

Stuur een mail naar Bureau Europa en vraag een wandeling aan. De groepsgrootte is minimaal 5 personen en de kosten bedragen €7,- per persoon. De uitgeschreven wandelingen om op eigen initiatief te lopen, zijn ook te koop bij Bureau Europa. Mensen met een kleine portemonnee zijn welkom via info@bureau-europa.nl naar de mogelijkheden te informeren.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud